EU: Sporazum o razvoju novog evropskog borbenog aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 11:27

EU: Sporazum o razvoju novog evropskog borbenog aviona

Nemačka, Francuska i Španija su postigle načelni sporazum o narednim fazama razvoja novog, zajedničkog evropskog borbenog aviona, a detalji će biti utvrđeni do sredine ovoga meseca, saopšteno je iz izvora u nemačkom ministarstvu odbrane.

Do tada bi trebalo da se utvrdi i lista prava na intelektualnu svojinu i da se odredi koja od njih će biti otvorena i dostupna svim učesnicima u projektu, a koja će ostati u ekskluzivnom posedu kompanija koje učestvuju u njemu, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rojters.

U ovaj projekat, koji će omogućiti da se do 2040. godine zamene francuski borbeni avioni Rafal i nemačko-španski Eurofajteri, uključene su kompanije Deso Avijacija, Erbas i Indra, a očekuje se da bi sledeća faza razvoja novog evropskog borbenog aviona mogla da košta oko 2,5 milijarde evra, prenosi agencija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.