EU: Snažno osuđujemo ubistvo, sve strane da pokažu uzdržanost

Izvor: RTS, 16.Jan.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Snažno osuđujemo ubistvo, sve strane da pokažu uzdržanost

Evropska unija je "snažno osudila" ubistvo Olivera Ivanovića i pozvala sve strane da pokažu "mir i da se uzdrže", kako bi zakon i pravosuđe na Kosovu obavili svoj posao.
Zbog žalosnog čina ubistva Olivera Ivanovića razgovori u okviru dijaloga su prekinuti, saopštila je portparolka Evropske komsije Maja Kocijančič. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
EU je u svojoj prvoj reakciji snažno osudila ubistvo Olivera Ivanovića koji je ubijen u terorističkom napadu justros u Kosovskoj Mitrovici.
EU uputila je i saučešće, na prvom mestu porodici Olivera Ivanovića.
"Očekujemo od kosovskih vlasti iz oblasti vladavine prava da ne štede truda kako bi našli i izveli počinioce pred lice pravde bez odlaganja. Euleks će u tome pomoći vlastima u okviru svog mandata", izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič.
Kocijančič je u ime EU pozvala sve strane da pokažu "mir i da se uzdrže" kako bi zakon i pravosuđe odradili svoj posao.
"Zbog žalosnog čina ubistva Olivera Ivanovića koje se dogodilo jutros na Kosovu, razgovori u okviru dijaloga na tehničkom nivou su suspendovani", poručila je Kocijančič.
Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon oštro je osudila ubistvo Olivera Ivanovića i navala ga "kukavičkim činom".
Fajon je sa zasedanja Evropskog parlamenta u Strazburu pozvala na normalizaciju života na Kosovu.
"Uznemiravajuća vest o ubistvu Olivera Ivanovića. Oštro osuđujem ovaj kukavički čin. Saradnja i tolerancija su pravi put prema normalizaciji života ljudi na Kosovu, ne meci, mržnja i nasilje", poručila je Tanja Fajon na svom Fejsbuk i Tviter nalogu. 
Delegacija Beograda na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem koja je trebalo da u Briselu učestvuje u trodnevnom ekspertskom dijalogu sa Prištinom zbog ovog terorističkog čina vratila se u Beograd.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Snažžno osuđujemo ubistvo, sve strane da pokažžu uzdržžanost

Izvor: Blic, 16.Jan.2018

Evropska unija je "snažžno osudila" ubistvo Olivera Ivanovića i pozvala sve strane da pokažžu ”mir i da se uzdržže”, kako bi zakon i pravosuđe na Kosovu obavili svoj posao...Zbog žžalosnog čina ubistva Olivera Ivanovića razgovori u okviru dijaloga su prekinuti, saopšštila je portparolka...

Nastavak na Blic...

EU: Snažno osuđujemo ubistvo, sve strane da pokažu uzdržanost

Izvor: RTS, 16.Jan.2018

Evropska unija je "snažno osudila" ubistvo Olivera Ivanovića i pozvala sve strane da pokažu "mir i da se uzdrže", kako bi zakon i pravosuđe na Kosovu obavili svoj posao. . Zbog žalosnog čina ubistva Olivera Ivanovića razgovori...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.