EU: Podela teritorija bi pre destabilizovala region, nego što bi donela mir

Izvor: B92, 02.Jun.2020, 15:18

EU: Podela teritorija bi pre destabilizovala region, nego što bi donela mir

Viola fon Kramon-Taubadel kaže da bi bio skandal ukoliko bi se ispostavilo da je studija o razmeni teritorija između Srbije i tzv. Kosova finansirana EU.

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo je za Radio Dojče vele komentarisala izveštaj istraživačke mreže BIRN, u kome piše da je bivša kosovska vlada Ramuša Haradinaja platila jednoj francuskoj PR-agenciji da u inostranstvu vrbuje za ideju razmene teritorija.

"Apsolutno je neprihvatljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sakrivati se iza neke firme i pritom trošiti javni novac", rekla je ona za nemački radio.

Kako je objasnila, onaj ko u Beogradu ili Prištini smatra da je razmena teritorija dobra ideja, to treba otvoreno da zastupa i da se lično za to založi.

"Tada bismo mogli da iznesemo brojne argumenta, zašto bi to pre destabilizovalo region, nego što bi donelo mir", kaže Fon Kramon-Taubadel.

"I iz ugla EU bilo bi zanimljivo saznati da li je ta takozvana studija plaćena novcem EU. Ukoliko bi se ispostavilo da jeste, to bi bilo ravno skandalu. Proverićemo", rekla je Kramon-Taubadel.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.