EU, OSCE, OHR, britanska i američka ambasada: Ponoviti glasanje za gradonačelnika Mostara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2021, 13:35

EU, OSCE, OHR, britanska i američka ambasada: Ponoviti glasanje za gradonačelnika Mostara

„Pozivamo Gradsko vijeće da proces glasanja vrati na poziciju koja je u skladu sa Statutom Grada Mostara i da ponovi prvi krug glasanja za gradonačelnika Mostara“, navodi se u zajedničkoj izjavi predstavnika međunarodne zajednice i ambasada u BiH. Izjavu o Gradskom vijeću Grada Mostara potpisuju Misija OSCE-a u BiH, Delegacija Evropske unije i specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH, Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Ured visokog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodna zajednica u BiH: Ponoviti prvi krug glasanja za gradonačelnika Mostara

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2021

SARAJEVO - Misija OEBS-a, Delegacija EU i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasade Velike Britanije i SAD, te OHR pozvali su Gradsko vijeće Mostara da ponovi prvi krug glasanja za gradonačelnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.