EU: Novu vladu Kosova očekuju važni zadaci

Izvor: Beta, 07.Okt.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Novu vladu Kosova očekuju važni zadaci

Portparolka Evropske unije (EU) Maja Kocijančič ocenila je da je nedelja, kada su održani izbori na Kosovu, bila "dobar dan za demokratiju na Kosovu" i ukazala da novu vladu čekaju važni zadaci, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE).U prvoj oceni prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu Kocijančič je rekla da zadaci buduće vlade obuhvataju rad na važnim reformama, podršku ekonomskom i socijalnom razvoju i vladavini prava, kao i angažovanje u obnavljanju dijaloga sa Beogradom."To je u korist gradjana Kosova i celog regiona. EU će nastaviti svoj rad i saradnju s Kosovom i promovisati pomirenje, regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose na Zapadnom Balkanu", rekla je ona.Portparolka je dodala da je pozitivna stvar što je u nedelju glasalo mnogo više gradjana nego na prethodnim izborima 2017. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EU EOM: Izbori na Kosovu bili su dobro vođeni i transparentni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2019, 12:01

Šefica posmatračke misije Viola fon Kramon-Taubadel, koja je i poslanica Evropskog parlamenta, predstavila je u utorak preliminarne nalaze Izborne posmatračke misije Evropske unije (EU EOM) sa prevremenih parlamentarnih izbora 6. oktobra na Kosovu. "Ovi prevremeni izbori bili su dobro vođeni i transparentni....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.