EU: Novu kosovsku vladu očekuju važni zadaci

Izvor: B92, 07.Okt.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Novu kosovsku vladu očekuju važni zadaci

Portparolka EU Maja Kocijančič ocenila je da je nedelja, kada su održani izbori na Kosovu, bila "dobar dan za demokratiju na KiM".

Ona je ukazala da novu vladu čekaju važni zadaci, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE).

U prvoj oceni prevremenih parlamentarnih izbora na KiM Kocijančič je rekla da zadaci buduće vlade obuhvataju rad na važnim reformama, podršku ekonomskom i socijalnom razvoju i vladavini prava, kao i angažovanje u obnavljanju dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Beogradom.

"To je u korist građana Kosova i celog regiona. EU će nastaviti svoj rad i saradnju s Kosovom i promovisati pomirenje, regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose na Zapadnom Balkanu", rekla je ona.

Portparolka je dodala da je pozitivna stvar što je u nedelju glasalo mnogo više građana nego na prethodnim izborima 2017. godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.