EU NEODLUČNA OKO IRANA: Ne možemo vam pružiti garancije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU NEODLUČNA OKO IRANA: Ne možemo vam pružiti garancije

Sledeće nedelje novi sastanak šefova diplomatije u Beču

Evropska unija ne može da pruži pravne i ekonomske garancije Iranu, ali je ozbiljna u nameri da nađe način da investicije pristižu u Iran i pružiće konkretne mere u narednih nekoliko nedelja, saopštila je šef diplomatije Evropske unije Federika Mogerini.

- Radimo na pronalasku praktičnog rešenja. Razgovaramo o načinima da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << održimo nuklearni sporazum u životu - rekla je danas Mogerinijeva nakon sastanka sa šefovima diplomatije Irana, Britanije, Nemačke i Francuske, dodajući da će razmatrati mere koje će Iranu dozvoliti da izvozi naftu, a evropskim bankama da nastave sa radom.

Grupa će se sastati i sledeće nedelje u Beču, na nivou zamenika ministara spoljnih poslova.

Iran je danas upozorio da će ponovo početi sa obogaćivanjem uranijuma ako ne bude mogao da nađe način da spase nuklearni sporazum sa EU iz 2015, nakon što su se SAD prošle sedmice povukle iz tog sporazuma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.