EU: Kosovo da nastavi dijalog sa BG i primeni dogovoreno

Izvor: B92, 30.Nov.2020, 19:34

EU: Kosovo da nastavi dijalog sa BG i primeni dogovoreno

Savet za stabilizaciju i pridruživanje Kosova Evropskoj uniji pozvao je danas Prištinu da nastavi rad na postizanju pravno obavezujućeg sporazuma s Beogradom.

Ali i da primeni sve do sada postignute sporazume.

Pored važnosti dijaloga s Beogradom, naglašena je i neophodnost ubrzanja reformskih procesa na Kosovu, kroz ”fokus svih političkih aktera i efikasnu koordinaciju u institucijama na Kosovu”.

Pozitivno su ocenjeni ukidanje takse na robu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Srbije, učešće Kosova u regionalnim inicijativama i saradnja sa Specijalnim sudom za ratne zločine u Hagu.

Video-sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Kosova prisustvovali su šef diplomatije EU Žosep Borelj, komesar EU za proširenje Oliver Varheljii i premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti sa saradnicima i ministrima u kosovskoj vladi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU: Kosovo da nastavi dijalog sa BG i primeni dogovoreno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020

Savet za stabilizaciju i pridruživanje Kosova Evropskoj uniji pozvao je danas Prištinu da nastavi rad na postizanju pravno obevezujućeg sporazuma s Beogradom, ali i primeni sve do sada postignute sporazume..."Na sastanku je naglašena važnost kontinuiranog angažovanja u pregovorima i postizanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.