EU: Facebook se mora uskladiti ili slede sankcije

Izvor: Vesti-online.com, 21.Sep.2018, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Facebook se mora uskladiti ili slede sankcije

Evropska komesarka pravde dala je američkoj društvenoj mreži Facebook rok do kraja godine da se uskladi sa evropskim propisima o zaštiti potrošača ili će se suočiti sa sankcijama.

"Moje je strpljenje došlo do krajnjih granica. Iako me Facebook uveravao da će konačno prilagoditi sve preostale neusklađene uslove pružanja usluga do decembra, sve ovo traje predugo", rekla je poverenica Vera Jurova u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << saopštenju.

- Sada je vreme za akciju i nema više obećanja. Ako se promene ne sprovedu do kraja godine, pozvaću tela za zaštitu potrošača da deluju brzo i kazne kompaniju - rekla je ona.

Jurova je takođe istakla da je platforma Airbnb napravila potrebne izmene nakon što je upozorena pre tri meseca.

Američka kompanija za izdavanje stanova preko interneta pristala je da razjasni svoj sistem cena u odgovoru na žalbe da cene navedene na sajtu mogu zavarati zainteresovane, izjavili su zvaničnici Evropske unije.

Jurova je rekla da je Airbnb obećao da će biti potpuno transparentan tako što će ili uključiti dodatne troškove u ukupnu cenu za rezervacije na svom sajtu, ili tako što će obavestiti korisnike da bi moglo biti dodatnih troškova.

Airbnb je prihvatio zahteve EU izazvane zabrinutošću da bi korisnici mogli biti zbunjeni komplikovanom strukturom cena, koja može uključivati neočekivane troškove poput naplaćivanja čišćenja na kraju boravka.

Jurova je rekla da će Airbnb promeniti uslove korišćenja tako da putnici mogu tužiti svoje domaćine ako budu imali neku štetu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.