EP sutra o napretku Srbije i Kosova na putu ka EU

Izvor: Akter, 02.Feb.2016, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP sutra o napretku Srbije i Kosova na putu ka EU

Parlament će o reformskim naporima koje su Srbija i Kosovo učinili tokom 2015. godine debatovati sa komesarom EU za proširenje Johanesom Hanom

U Evropskom parlamentu u Strazburu sutra će, na plenarnom zasedanju poslanika, biti održana debata o izveštaju o napretku Srbije na putu ka EU za 2015. godinu i o procesu evropskih integracija Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << najavljeno je na sajtu EP.

Parlament će, kako je navedeno, o reformskim naporima koje su Srbija i Kosovo učinili tokom 2015. godine debatovati sa komesarom EU za proširenje i politiku susedstva Johanesom Hanom.

EP će verovatno pozdraviti napredak postignut u normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i napomenuti da bi ti odnosi bili pospešeni kada bi sve države članice EU priznale Kosovo, dodaje se u najavi.

Evropski poslanici će takođe, verovatno, ukazati na oblasti koje zaostaju u reformskom procesu, kao što su vladavina prava, sloboda izražavanja i borba protiv korupcije.

Debata će biti održana u popodnevnim satima, a EP će glasati o dvema odvojenim rezolucijama u četvrtak, stoji na sajtu EP.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.