EMANUEL MAKRON TUŽAN ZBOG BREGZITA: Vi napuštate EU, ali ne napuštate Evropu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2020, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EMANUEL MAKRON TUŽAN ZBOG BREGZITA: "Vi napuštate EU, ali ne napuštate Evropu" (VIDEO)

U otvorenom pismu britanskoj javnosti rekao je da misli na milione Britanaca "koji su i dalje veoma vezani za EU".

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je "duboku tugu" zbog Bregzita i ocenio da povlačenje Britanije iz EU predstavlja istorijsko upozorenje.

- Bregzit se dogodio jer smo mi od Evrope napravili žrtvenog jarca za sve naše vlastite probleme - rekao je Makron u kratkom televizijskom obraćanju.

On je naveo da Bregzit predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šok.

- To je upozorenje koje cela Evropa mora da vidi i da razmisli o tome - rekao je Makron.

Za Bregzit je optužio "laži evroskeptika".

Emmanuel Macron says Brexit is an 'historic alarm signal' which 'must' be heard across the EU #BrexitDay https://t.co/lfp1TXx3Xe

— Daily Mail U.K. (@DailyMailUK) February 1, 2020

Makron je dodao da je do odluke Britanije došlo i zato što se EU nije promenila dovoljno.

- Vi napuštate EU, ali ne napuštate Evropu, niti se odvajate od Francuske i prijateljstva francuskog naroda. Lamanš nikada nije uspeo da razdvoji naše sudbine. A to neće uspeti ni Bregzit - rekao je Makron.

Britanija je u ponoć napustila EU uz pravu slavljeničku atmosferu nakon 47 godina u bloku. Proslave ravne novogodišnjim, održane su u nekim pabovima i društvenim klubovima, kao i u samom centru Londona dok je sat odbrojavao minute do ponoći.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.