EK pripremila najteže sankcije Rusiji, izuzet sektor gasa

Izvor: Beta, 27.Jul.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK pripremila najteže sankcije Rusiji, izuzet sektor gasa

BRISEL, 27. jula 2014. (Beta) - Evropska komisija je pripremila najteže, ekonomske sankcije Rusiji, o kojima do srede treba da se usaglase članice Evropske unije, a iz kojih bi bio izuzet sektor gasa.

Te mere bi, medjutim, izazvale ekonomsku recesiju u Rusiji od 1,5 odsto u ovoj, a čak skoro pet odsto u idućoj godini, ocena je analitičara i medija u >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << EU, koji upozoravaju i da bi Rusija mogla uzvratiti sopstvenim sankcijama Evropi i dovesti do ekonomskog rata koji bi uzdrmao i svetsku privredu.

Sankcije ne bi mogle da se odnose retroaktivno na ranije sklopljene sporazume, kao što je isporuka bar jednog od dva francuska vojna broda Rusiji, ali bi "same okolnosti sankcija" uticale na izvodljivost projekta gasovoda Južni tok, utoliko pre što Evropska komisija traži da se ugovori Moskve i zemalja EU u tom projektu usaglase s evropskim propisima, rekli su izvori u Evropskoj komisiji.

Neki zapadnoevropski mediji postavljaju pitanje kako će na ovu evropsku odmazdu uzvratiti Moskva i ocenjuju da bi "(ruski predsednik Vladimir) Putin mogao žestoko da udari pesnicom o sto i zavede sopstvene sankcije, uključujući i isporuke gasa", kako to prenosi italijanski list Republika.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropa se plaši Putinovog odgovora?

Izvor: B92, 27.Jul.2014

Brisel -- Evropska komisija je pripremila najteže, ekonomske sankcije Rusiji, o kojima do srede treba da se usaglase članice EU, a iz kojih bi bio izuzet sektor gasa...Te mere bi, međutim, izazvale ekonomsku recesiju u Rusiji od 1,5 odsto u ovoj, a čak skoro pet odsto u idućoj godini, ocena je analitičara...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.