Izvor: Southeast European Times, 20.Maj.2011, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK je potrebno još vremena da proceni spremnost Hrvatske za okončanje razgovora

20/05/2011

BRISEL, Belgija -- Hrvatskoj neće biti određen datum pridruživanja EU na sastanku ministara inostranih poslova u ponedeljak (23. maja), saopštila je portparolka Evropske komisije (EK) Nataša Batler u četvrtak. Ona je dodala da je EK potrebno još vremena da proceni da li je zemlja spremna da završi razgovore o pridruživanju. Zagreb je ostvario izvanredan napredak, ali neka pitanja su ostala, rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Batler. Ona je dodala da EK trenutno razmatra napredak Hrvatske na polju pravosudnih reformi, posebno obraćajući pažnju na korupciju i ratne zločine. Vlada treba da zatvori još četiri poglavlja, uključujući dva najproblematičnija -- o pravosuđu i konkurentnosti. (HRT, Hina, tportla.hr – 19.5.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Ketrin Ešton u ponedjeljak podnosi izvješaj o BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2011, 20:37

BRISEL - BiH biće na dnevnom redu zasjedanja ministara inostranih poslova EU, 23. maja u Briselu, a visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton podnijeće specijalan izvještaj o svojoj posjeti BiH 13. maja, potvrdila je Srni portparol Eštonove Maja Kocijančić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.