EK: Uskoro ugovor o nabavci 1,8 milijardi doza Fajzer vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2021, 13:50

EK: Uskoro ugovor o nabavci 1,8 milijardi doza Fajzer vakcina

EU je u procesu finalizacije ugovora sa kompanijom Fajzer o nabavci 1,8 milijardi doza vakcina protiv Kovid-19 za potrebe nakon 2022. godine, najavljeno je u Evropskoj komisiji.

”Cilj je da se time reše budući izazovi poput davanja trećih tzv. buster doza, efikasnosti vakcina na nove varijate i moguće odluke o vakcinisanju dece”, navode u Komisiji.

U Briselu naglašavaju da je Fajzer nakon ispitivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezbednosti i efikasnosti vakcine za mlađu populaciju predao zahtev Evropskaoj agenciji za lekove koja bi u junu trebalo da izađe sa svojom preporukom o vakcinaciji mlađih od 16 godina.

Da bi novi ugovor sa Fajzerom mogao da se potpiše čeka se da ga formalno odobri i koledž komesara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.