Džonson: Velika Britanija izlazi iz EU 31.oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Velika Britanija izlazi iz EU 31.oktobra

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da će, prema trenutnim zakonskim propisima, Velika Britanija napustiti Evropsku uniju 31. oktobra.

"Prema zakonskim propisima Velika Britanija napušta EU 31. oktobra bez obzira šta bude, ali uzbudljiva stvar za nas je sada da postignemo dobar dogovor, rekao je Džonson novinarima u Njujorku, preneo je Rojters.

"I to je ono na čemu radimo. I da budem iskren, nije nam mnogo lakše zbog ovakvih stvari u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parlamentu ili u sudovima", rekao je Džonson.

"Prema zakonskim propisima, mi napuštamo (EU) 31. oktobra i veoma se nadam se da ćemo postići dogovor i mislim da ono što narod u ovoj zemlji želi da vidi jesu parlamentarci koji rade zajedno u nacionalnom interesu, kako bismo ovu stvar uradili i to je ono što ćemo učiniti", dodao je on.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.