Džonson: Pojedina rešenja za Bregzit potpuno besmislena

Izvor: RTS, 30.Sep.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Pojedina rešenja za Bregzit potpuno besmislena

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson nazvao je "potpuno besmislenim" i "poremećenim" predloge za Bregzit koje je iznela premijerka Tereza Mej.
Boris Džonson je dao intervju za britanski list Sandej tajms, što je prvi intervju koji je dao nekom listu od odlaska sa funkcije u julu ove godine, prenosi sajt Politico. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << eu.

"Ideja da možemo da zatražimo od carinika u Dubrovniku ili Santanderu (Španija) da naplaćuju samo britanske takse je poremećena i niko ne misli da to može da uspe", ocenio je Džonson.
Briselski sajt objašnjava da je deo predloga Mejove da carinski službenici naplaćuju različite takse u zavisnosti od toga da li je roba namenjena Evropskoj uniji ili Velikoj Britaniji, za šta Džonson upozorava da bi moglo da nanese "ekonomsku i političku štetu Ujedinjenom Kraljevstvu".
"Time se predaje kontrola", ukazao je bivši šef britanske diplomatije.
Navodi se da je Džonson takođe rekao da je Mejova politički pogrešno vodila debatu o irskoj granici tokom pregovora o Bregzitu.
Ovaj intervju usledio je nakon Džonsonovog autorskog teksta u Dejli telegrafu u kojem je izneo sopstvene planove za Bregzit.
Mejova je takođe dala intervju Tajmsu i u njemu najavila udar na strance koji kupuju kuće u Velikoj Britaniji, kao i plan za održavanje festivala kojim bi bila proslavljena postbregzitovska Britanija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Džonson: Plan Tereze Mej za Bregzit je poremećen

Izvor: Beta, 30.Sep.2018

Bivši šef britanske diplomatije Boris Džonson ocenio je da je plan premijerke Tereze Mej za Bregzit "poremećen", čime je podgrejao atmosferu u redovima vladajućih konzervativaca u vreme otvaranja njihove godišnje konferencije.Džonson je za Sandej tajms rekao da plan Tereze Mej za Bregzit neće...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.