Džonson: Britanija izlazi iz EU 31. oktobra, nema ako ili ali

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Britanija izlazi iz EU 31. oktobra, nema ako ili ali

Britanska kraljica Elizabeta II je ponudila Džonsonu mandat da formira Vladu, aon je izjavio da će Britanija izaći iz EU 31. oktobra, i da tu nema ako ili ali.

"Ljudi koji se klade protiv Britanije će izgubiti jer ćemo vratiti poverenje u našu demokratiju, ispuniti ponovljena obećanja parlamenta ljudima i izaći iz EU 31. oktobra, nema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ako ili ali", istakao je Džonson u prvom premijerskom govoru u Dauning stritu, gde je stigao iz Bakingemske palate.

"Mi ćemo sada ubrzati rad na pripremi. A luke će biti spremne i banke će biti spremne, fabrike će biti spremne i kompanije će biti spremne i bolnice će biti spremne i naš zadivljujući prehrambeni i poljoprivredni sektor će biti spremni i čekaće da nastave sa prodajom još više, ne samo ovde već i širom sveta", rekao je Džonson.

Iako danas gradim veliki tim muškaraca i žena, ja će preuzeti ličnu odgovornost za promene koje želim da vidim, rekao je on.

"I ne zaboravite da u slučaju nepostizanja dogovora, imaćemo dodatnih 39 milijardi funti", rekao je novi britanski premijer.

Džonson je odao počast jačini i strpljenju svoje prethodnice Tereze Mej i rekao da je uprkos svim njenim naporima postalo jasno da postoje pesimisti i u zemlji i inostranstvu koji razmišljaju nakon tri godine da je Britanija postala zatvorenik starih argumenata iz 2016. godine i da nije u stanju da ispoštuje demokratski mandat.

"Ja stojim pred vama danas da bih rekao Britancima da su ti kritičari pogrešili", zaključio je Džonson.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.