Džaferović i Komšić odbili sastanak sa Hanom

Izvor: RTS, 05.Sep.2019, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferović i Komšić odbili sastanak sa Hanom

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić i član Predsedništva Šefik Džaferović odbili su da se sastanu sa komesarom za proširenje Evropske unije Johanesom Hanom, saznaje sarajevski "Žurnal".
Han je pozvao članove Predsedništva BiH kako bi razgovarali o sprovođenju Sporazuma o formiranju vlasti u BiH.

Komšić i Džaferović su obavestili Hana da jedan sastanak neće promeniti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ništa i da se nadaju da će Han iskoristiti svoj uticaj kako bi ubedio Milorada Dodika da pristane na kompromisno rešenje u vezi sa slanjem NAP – Godišnjeg nacionalnog programa za NATO.
Čelnici EU u BiH tvrde da NAP ne bi trebalo da bude preduslov za formiranje Saveta ministara BiH, sa čime je saglasna i Ruska Federacija.
Ranije je komesar Han poslao predlog rešenja sa kojim se nisu saglasili Komšić i Džaferović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komšić i Džaferović odbili sastanak s Hanom

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2019

SARAJEVO - Komesar za proširenje EU Johanes Han pozvao je članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine na sastanak kako bi razgovarali o Sporazumu za formiranje vlasti ali su to hrvatski bošnjački član, Željko Komšić i Šefik Džaferović, odbili.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dodik: Odazvaću se Hanovom pozivu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2019, 15:45

TREBINJE - ​Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik je potvrdio da će doći u Brisel na sastanak, gdje je trojicu članova Predsjedništva BiH pozvao evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han, kako bi u njegovom prisustvu napravili kompromis u vezi sa formiranjem Savjeta...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.