Državni sekretar u Ministarstvu energetike u poseti „E-reciklaži“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Feb.2014, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni sekretar u Ministarstvu energetike u poseti „E-reciklaži“ (VIDEO)

Trećina svih zakona koje Srbija donese na putu ka Evropskoj uniji, odnosiće se na zaštitu životne sredine, izjavila je Stana Božović, državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine, prilikom posete preduzeću „Jugo-impeks E-reciklaža“.
„Jugo -Impeks, E-reciklaža“ predstavlja strateški centar za reciklažu električnog i elektronskog otpada u ovom delu Srbije. U proizvodnji je uposleno 150 radnika, a indirektno jos 3000 u dobavljačkim centrima. Ogroman je znacaj ovog centra za reciklažu, istikla je Stana Božović državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine.
Prošle godine „Jugoimpeks E-Reciklaža“ preradio je 40.000 tona električnog i elektronskog otpada. Pored toga što su obezbeđene sirovine za izvoz i domaću industriju, a pritom je sačuvano zemljište, voda i vazduh od štetnih materija.
Srbija za sada ima 4 velika reciklažna centra. Potrebe i kapaciteti su mnogo veći.
Najvažnije je da reciklaznu industriju u Srbiji shvatimo kao granu privrede, a ne kao prikupljanje otpada, kaže Ninoslav Milenković, generalni direktor „Jugo-Impeksa e-reciklaža“.
Posle završenih konkursa i potpisanih ugovora, resorno ministarstvo izdvojilo je 300.000.000 dinara na ime refundiranja troškova srpskim reciklerima. Juče je isplaćena prva tranša, a narednih dana očekuje se i druga. Ukupan dug prema reciklerima iznosi milijardu i devetsto miliona dinara, ali država i resorno ministarstvo odlučno je da ispuni sve obaveze prema ovoj vrlo važnoj industriji.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Recikleri konačno dobili deo obećane nadoknade

Izvor: juGmedia, 20.Feb.2014

NIŠ – Preduzećima koja se bave reciklažom opasnog otpada danas je uplaćen deo, od ukupno 1,9 milijardi dinara koliko im država duguje na ime naknade za reciklažu...Recikleri će ovih dana dobiti ukupno 300.000 dinara, a ponovnu uplatu mogu da očekuju početkom marta, izjavila je prilikom...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.