Država izdvaja dnevno 15.000 evra za prihvat migranata

Izvor: Cafe.ba, 26.Jul.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država izdvaja dnevno 15.000 evra za prihvat migranata

PREŠEVO - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Preševu da država dnevno izdvaja oko 15.000 evra za prihvat migranata i da će ta cifra samo rasti, tako da je Srbiji potrebna pomoć međunarodne zajednice.

Vulin je u Preševu, nakon obilaska Kolektivnog centra za prihvat migranata, napomenuo da je UNHCR jako zadovoljan odgovorom države Srbije na prihvat migranata, te naglasio da je neophodno da, prvenstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << EU, definiše politiku o migrantima.

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sjedištem u Kosovskoj Mitrovici Rade Grbić rekao je da će i nastavno osoblje tog fakulteta pomoći ljekarima u Kolektivnom centru za prihvat migranata, koji je danas obišao sa Vulinom.

Prema njegovim riječima, Fakultet je spreman da sve kadrovske potencijale stavi na raspolaganje državi za rješavanje zdravstvenih problema i potreba migranata, u koorinaciji sa vladinom radnom grupom na čijem je čelu ministar Vulin.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Pomozite, nemamo više para za migrante

Izvor: Mondo, 26.Jul.2015

Ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da država dnevno izdvaja oko 15.000 evra za prihvat migranata i da će ta suma samo rasti, tako da je Srbiji potrebna pomoć međunarodne zajednice...Foto: Beta/Saša Đorđević..Vulin je u Preševu, posle posete Kolektivnom centru za prihvat migranata,...

Nastavak na Mondo...

Vulin: Srbiji potrebna pomoć međunarodne zajednice oko migranata

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Jul.2015

PREŠEVO - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Preševu da država dnevno izdvaja oko 15.000 evra za prihvat migranata i da će ta cifra samo rasti, tako da je Srbiji potrebna pomoć međunarodne zajednice...Vulin je tokom obilaska Kolektivnog...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.