Doneti zakon o finansiranju Vojvodine

Izvor: Akter, 06.Feb.2016, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doneti zakon o finansiranju Vojvodine

Delegacija Evropske unije u Srbiji upozorila je da Evropska komisija već duže vreme u svojim godišnjim izveštajima poziva na donošenje zakona o finansiranju Vojvodine

i da taj pravni akt još uvek nedostaje, javila je danas Radio-televizija Vojvodine.

"Vladavina prava mora da se poštuje. Ustav Srbije propisuje da se Zakon o finansiranju Vojvodine mora usvojiti. Evropska komisija poziva na to u svojim godišnjim izveštajima već duže vreme i taj pravni akt >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << od suštinskog značaja još uvek nedostaje", naveli su iz Delegacije EU.

Dodali su da je nivo autonomije nižih nivoa vlasti u zemlji suverena odluka države članice EU, kao i zemlje koja je kandidat za EU.

Na pitanje da prokomentarišu vest o vanrednim republičkim izborima, u Delegaciji EU u Srbiji su istakli da su uzeli u obzir tu najavu i da je na parlamentima i vladama da odluče o nacionalnim izborima i pozivu građanima da glasaju u skladu sa Ustavom.

Delegacija je navela da očekuje da će izbori proteći u mirnoj atmosferi, sa punim poštovanjem demokratskih principa.

"Na srpskim vlastima je da pozovu međunarodne posmatrače da prate izbore u skladu sa prethodnom praksom i međunarodnim standardima", poručili su iz Delegacije.

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su ove nedelje Rezoluciju o Srbiji u kojoj se, između ostalog, Srbiji preporučuje da autonomiju Vojvodine ne treba umanjivati i da Zakon o finansiranju Vojvodine treba usvojiti bez daljeg odlaganja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.