Dogovorena saradnja zemalja EU u nizu novih vojnih projekata

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Nov.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovorena saradnja zemalja EU u nizu novih vojnih projekata

Ministri spoljnih poslova i odbrane Evropske unije postigli su dogovor o 17 novih projekata iz oblasti vojske i vojne industrije u okviru sporazuma o Stalnoj strukturisanoj saradnji (PESCO), uključujući i razvoj novih sistema oružja i osnivanje škole za obuku tajnih agenata. Vojni projekti pod okriljem sporazuma PESCO, integracije pokrenute u decembru 2017. godine u kojoj učestvuju oružane snage 25 zemalja EU, odnose se na obuku i razvoj kapaciteta, operativnu spremnost na kopnu, moru i u vazduhu, i kibernetičku odbranu.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Dačić i ministar spoljnih poslova Lesota potpisali dva sporazuma o saradnji

Izvor: Beta Video, 20.Nov.2018

BEOGRAD - Ministri spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je novinarima u Ministarstvu spoljnih poslova rekao da je saradnja sa Lesotom započeta 1966. godine u vreme Jugoslavije i da je današnja poseta Mekgotija prva poseta jednog zvaničnika te države posle dužeg niza godina. ``Važno je da oživimo...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.