Đurić: Ko postavlja nove uslove  ne želi kompromis

Izvor: RTS, 28.Jan.2019, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Ko postavlja nove uslove ne želi kompromis

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je za RTS da anticivilizacijske i protivpravne takse prištinske vlasti moraju odmah da ukine ako žele da se razgovori nastave i ako žele da dođemo do konstruktivnog rešenja.
Nakon što je Ramuš Haradinaj rekao da je spreman da odmah ukine nametnutu taksu Srbiji ako Amerika i Evropska unija organizuju međunarodnu konferenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na kojoj bi bio postignut sveobuhvatni sporazum, iz Beograda stiže poruka da protivpravne takse moraju da se odmah ukinu.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da onaj ko postavlja nove uslove taj ne želi kompromis.
"Takse koje su anticivilizacijske i protivpravne moraju odmah da ukinu ako žele da se razgovori nastave i ako žele da dođemo do konstruktivnog rešenja, ali se bojim da, nažalost, oni to ne žele", rekao je Đurić.
Sada se pokazuje koliko je težak put pred nama kada je reč o postizanju bilo kakvog konstruktivnog rešenja, kaže Đurić.
"Ozbiljne iluzije gaje svi oni koji misle da mogu da nateraju pritiscima Srbiju da učini ustupke i da odustane od onoga što je zaštita njenih državnih i nacionalnih interesa", istakao je Đurić. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Zahtevi Haradinaja nerealni"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2019

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je za RTS da anticivilizacijske i protivpravne takse prištinske vlasti moraju odmah da ukine ako žele da se razgovori nastave i ako žele da dođemo do konstruktivnog rešenja...Nakon što je Ramuš Haradinaj rekao da je spreman da odmah...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.