Đukanović razgovarao sa zvaničnicima u Strazburu

Izvor: Blic, 22.Jun.2010, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović razgovarao sa zvaničnicima u Strazburu

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas, tokom zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (SE) u Strazburu, s visokim zvaničnicia SE i Suda za ljudska prava, saopštila je crnogorska vlada.

U razgovoru s predsednikom Parlamentarne skupštine SE Mevlutom Čavašogluom, Đukanović je istakao da je saradnja Crne Gore i SE duga i plodna.

Đukanović je dodao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Crna Gora iskoristiti svoju posvećenost vrednostima SE i saradnju s tom organizacijom za usvajanje standarda i ispunjavanje obaveza koje će joj pomoći na putu integracija u EU.

Čavašoglu je naglasio da je Crna Gora "zadivljujućom dinamikom potpisala i ratifikovala konvencije SE, te da u tome vidi političku volju i odlučnost zemlje da primeni reforme na putu ka EU. Posebno je istakao ulogu Crne Gore u očuvanju stabilnosti u regionu", piše u saopštenju iz Đukanovićevog kabineta.

Đukanović se sastao i s predsednikom Suda za ljudska prava Žanom-Polom Kostom, koji je konstatovao da je Crna Gora odgovoran partner tog suda, tako da poseta toj instituciji dolazi u ključnom trenutku za sud i njegovu reformu.

Kosta je pohvalio učinak Crne Gore u rešavanju preostalih predmeta i podizanju efikasnosti sudstva.

Đukanović je razgovarao i s generalnim sekretarom SE Torbjornom Jaglandom, koji je pozdravio sva dostignuća Crne Gore, ističući pri tome ratifikaciju brojnih konvencija i njenu saradnju s Venecijanskom komisijom, saopšteno je iz crnogorske vlade.

Đukanović je Jaglanda upoznao da je Crna Gora u proteklom periodu reformisala pravosuđe, policiju i javnu upravu i da, kao odgovoran partner SE, ispunjava sve obaveze do punopravnog članstva u EU i NATO-u.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.