Đorđević: Srbija radi na usklađivanju zakonodavstva o slobodi kretanja radnika sa standardima EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Srbija radi na usklađivanju zakonodavstva o slobodi kretanja radnika sa standardima EU

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da Srbija aktivno radi na usklađivanju nacionalnog zakonodavstva koje se odnosi na slobodu kretanja radnika sa pravnim tekovinama EU i utvrđivanju pravog načina za tranzicioni period koji je uslov za nove države članice.

Na konferenciji pod nazivom "Austrijska iskustva u vezi sa Uredbom 883 EU i Poglavlje 2 (sloboda kretanja radne snage u EU) u procesu pridruživanja Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije Evropskoj uniji", Đorđević je kazao da će iskustvo Austrije, sa kojom Srbija ima odličnu saradnju i kvalitetne partnerske odnose, biti od izuzetnog značaja i pomoći da se trenutni okvir politika u oblasti slobode kretanja radnika približi standardima EU.

"Srbija brine o zaštiti svojih državljana koji rade u inostranstvu, ali i građanima iz inostranstva koji su na privremenom radu u našoj zemlji", kazao je Đorđević, a saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Naveo je da Srbija primenjuje 28 Sporazuma o socijalnom osiguranju, da je u procesu i postupak ratifikacije Sporazuma o socijalnom osiguranju sa Rusijom, kao i da su potpisana tri bilateralna sporazuma u oblasti zapošljavanja sa Belorusijom, Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom.

Dodao je da je Ministarstvo za rad potpisalo dva memoranduma o saradnji sa Slovačkom i Mađarskom i da su u toku pregovori sa Rusijom, Državom Katar, kao i da je u planu početak pregovora sa Maltom.

Đorđević je zahvalio prethodnom ambasadoru Austrije Johanesu Ajgneru na zalaganju i pruženoj podršci Srbiji na njenom evropskom putu u nadi da će se ta saradnja i podrška nastaviti i u budućnosti sa novopostavljenim ambasadorom Nikolasom Luterotijem.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Djordjević: Srbija radi na uskladjivanju zakonodavstva o slobodi kretanja radnika sa standardima EU

Izvor: Beta, 24.Apr.2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da Srbija aktivno radi na uskladjivanju nacionalnog zakonodavstva koje se odnosi na slobodu kretanja radnika sa pravnim tekovinama EU i utvrdjivanju pravog načina za tranzicioni period koji je uslov za nove...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.