Diplomatski izvori: Italija blokira usvajanje zajedničke deklaracije EU o Venecueli

Izvor: Beta, 04.Feb.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomatski izvori: Italija blokira usvajanje zajedničke deklaracije EU o Venecueli

Italija je danas blokirala usvajanje zajedničke deklaracije Evropske unije (EU) o Venecueli u kojoj se priznaje legitimnost predsednika parlamenta Huana Gvaida da organizuje nove predsedničke izbore čemu se protivi predsednik te zemlje Nikolas Maduro."Sigurno neće biti zajedničke deklaracije EU jer se tome protive pojedine zemlje članice", rekao je šef španske diplomatije Žozep Borel novinarima u Briselu.Nekoliko diplomatskih izvora potvrdilo je Frans presu da se Italija protivi da učestvuje u nacrtu deklaracije i dodalo da je i Grčka izrazila rezervu.Ukupno 14 zemalja članica EU je pojedinačno priznalo Gvaida za privremenog predsednika koji će organizovati predsedničke izbore u Venecueli. To su Španija, Francuska, Velika Britanija, Danska, Holandija, Litvanija, Letonija, Estonija, Portugal, Austrija, Češka, Švedska, Finska i Luksemburg.Belgijske vlasti su saopštile da podržavaju Gvaida "u misiji organizovanja novih, slobodnih i transparentnih izbora", ne navodeći da ga priznaju kao privremenog predsednika.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Italija postavila "rampu" Evropskoj uniji

Izvor: B92, 04.Feb.2019

Italija je blokirala usvajanje deklaracije EU o Venecueli u kojoj se priznaje legitimnost predsednika parlamenta Huana Gvaida da organizuje predsedničke izbore...Tome se protivi predsednik te zemlje Nikolas Maduro..."Sigurno neće biti zajedničke deklaracije EU, jer se tome protive pojedine zemlje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.