Dimitrov: Integracija regiona u EU važna za bezbednost Evrope

Izvor: RTS, 08.Sep.2017, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrov: Integracija regiona u EU važna za bezbednost Evrope

Šef makedonske diplomatije Nikola Dimitrov je izjavio da je integracija Zapadnog Balkana u EU od izuzetnog značaja za bezbednost Evrope.
Nikola Dimitrov je rekao da nasilan ekstremizam, radikalizam i terorizam ne poznaju granice.

"Zato naš odgovor mora da bude jedinstven i potpuno koordinisan", istakao je Dimitrov na neformalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica i kanididata za članstvo u EU u Talinu, Estoniji, prenosi makedonska agencija MIA.
Dimitrov je izrazio nadu da će Makedonija kroz godinu do godinu i po dana otvoriti pregovore o pridruživanju EU.
"Ovde sam da ih ubedim da je to i u interesu Evrope", izjavio je Dimitrov.
Makedonski šef diplomatije je na skupu u Talinu učestvovao na poziv visoke predstavnice EU za spoljnu politiku bezbednost Federike Mogerini i ministra spoljnih poslova Estonije Svena Miksera.
U Talinu se razgovaralo se o borbi protiv radikalizma i zajedničkim bezbednosnim izazovima sa kojima je suočena EU.
Dimitrov je u, okviru neformalnog sastanka, razgovarao i sa kolegama iz Bugarske, Grčke, Holandije, Velike Britanije i Slovenije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dimitrov: Integracija regiona u EU je važna za bezbednost Evrope

Izvor: Blic, 08.Sep.2017

Šef makedonske diplomatije Nikola Dimitrov je izjavio danas da je integracija Zapadnog Balkana u EU od izuzetnog značaja za bezbednost Evrope...- Nasilan ekstremizam, radikalizam i terorizam ne poznaju granice. Zato naš odgovor mora da bude jedinstven i potpuno koordinisan - istakao je Dimitrov na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.