Dežer: Do kraja godine počinjete pregovore sa EU

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Do kraja godine počinjete pregovore sa EU

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer poručio je danas na Kopaoniku da EU želi da Srbija do decembra dobije datum za početak pregovora za članstvo u EU, od čega će velike koristi imati građani i privreda.

On je rekao da se početak pregovora može očekivati ako se reše prioriteti koji se odnose na dijalog Beograda i Prištine, a da Evropska komisija u oktobru podnosi novi izveštaj i da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << do tada treba da ostvari napredak, naglasio je Dežer danas na 19. Kopaonik biznis forumu.

"Želimo da Srbija do decembra dobije datum za početak pregovora za punopravno članstvo u EU, od koga će velike koristi imati građani i privreda", istakao je šef delegacije EU u Srbiji.

"Dodeljivanje statusa kandidata je, kako je on rekao, odgovor 27 članica EU koji pokazuje da one žele da vide Srbiju u evropskoj porodici i da zajedno sarađuju na tom putu".

Srbija je, kako je rekao Dežer, uz pomoć EU, dosta učinila na putu evropskih integracija, ali da i dalje treba da se bavimo unapređenjem vladavine prava, suzbijanjem korupcije, unapređenjem konkurentnosti i provođenjem strukturnih reformi.

Na Kopaoniku se održava 19. Biznis forum "Kako sačuvati budućnost Srbije: ekonomske, poslovne i povezane teme", koji je okupio privrednike, ekonomiste, ambasadore, predstavnike Vlade, koji će tokom dvodnevnog savetovanja na Kopaoniku pokušati da pronađu rešenja za ključne probleme ekonomije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.