Bez dogovora u Briselu, narednih dana nastavak razgovora, obraćanje Vučića sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2022, 06:02

Bez dogovora u Briselu, narednih dana nastavak razgovora, obraćanje Vučića sutra

Posle više od pet sati, u Briselu je završena trilateralni sastanak predstavnika EU sa Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem.

Niz razgovora počeo je jutros, odvojenim sastancima šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
17.22 - Borelj: Nismo postigli dogovor, razgovori se nastavljaju narednih dana

Visoki predstavnik za spoljne poslove EU Žozep Borelj rekao je da je tema sastanka predstavnika Beograda i Prištine u Briselu bila o "odgovornosti oba lidera", kao i da nije bio u pitanju normalan sastanak. Istakao je da na današnjem sastanku nije postignut dogovor.

15.45 - Borelj se obraća medijima u 15.45 sati

Šef evropske diplomatije Žosep Borelj obratiće se medijima u Briselu u 15.45 sati najavljeno je na sajtu Evropske komisije.

15.34 - Petković: Bez izjava Vučića u Briselu, predsednik se obraća sutra

Nakon završenog trilateralnog sastanka u Briselu, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je novinarima da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće obraćati, već će sutra obratiti javnosti.

15.27 - Posle više od pet sati završen trilateralni sastanak

14.55 - Druga runda trilateralnog sastanka u Briselu

U Briselu je u toku drugi krug trilateralnog razgovora predstavnika EU sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

13.41 - Vučić iz Brisela zakazao sastanak sa Srbima sa Kosova i Metohije, u nedelju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije koji će se održati u nedelju u 11.00 sati u Palati "Srbija", saznaje Tanjug u srpskoj delegaciji.

13.37 - U EU ponovo odvojeni razgovari sa Vučićem i Kurtijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ovom trenutku ponovo odvojeno razgovara sa posrednicima u dijalogu - šefom evropske diplomatije Žosepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, potvrđeno je Tanjugu iz diplomatskih izvora u Briselu.

Borelj: Očekujem da Vučić i Kurti dođu do zajedničkog stava

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je da očekuje da na današnjem sastanku u Briselu u okviru dijaloga Beograda i prištine predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti budu otvoreni i fleksibilni i da dođu do zajedničkog stava.

"Sazvao sam jutros sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine. Nedavne tenzije na severu Kosova pokazale su još jednom da je vreme da se krene napred ka punoj normalizaciji. Očekujem da oba lidera budu otvoreni i fleksibilni da dođu do zajedničkog stava", napisao je Borelj na Tviteru.

Eskobar došao u zgradu Evropske službe za spoljne poslove

U zgradu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu, gde je u toku nova rudna dijaloga Beograda i Prištine, nešto pre 12 sati ušao je i specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabijel Eskobar, javlja reporter Tanjuga.

U toku je trilateralni sastanak, u okviru dijaloga Beograda i Prišine na najvišem nivou.

Sastanak zvaničnika EU Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem.


Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine, Vučić i Kurti za pregovaračkim stolom

Izvor: RTS, 18.Avg.2022

Nakon više od godinu dana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou biće održana danas u Briselu. . Predsednik Vučić će se najpre sastati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom,...

Nastavak na RTS...

Vučić ostaje u Briselu, sutra se obraća javnosti VIDEO

Izvor: B92, 18.Avg.2022

Brisel -- Zavšen sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija u Briselu. Mediji navode da je Kurti sve odbio...Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je iz Brisela da se delegacija Srbije bori za mir i da će se predsednik Aleksandar...

Nastavak na B92...

U EU ponovo odvojeni razgovari sa Vučićem i Kurtijem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ovom trenutku ponovo odvojeno razgovara sa posrednicima u dijalogu - šefom evropske diplomatije Žosepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, potvrđeno je Tanjugu iz diplomatskih izvora u Briselu...Prethodno su EU posrednicina na odvojeni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.