Dan uživo: Makedonija uoči referenduma o imenu

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan uživo: Makedonija uoči referenduma o imenu

Makedonija od 2005. godine ima status kandidata za članstvo u EU, ali od tada nije otvorila nijedno poglavlje u pregovorima sa Unijom. Glavni razlog je nerešeni spor sa Grčkom zbog imena. U nedelju građani Makedonije izlaze na referendum na kom bi trebalo da odluče da li prihvataju da im se zemlja zove Severna Makedonija.

Šta se očekuje od referenduma, kakva je politička atmosfera u zemlji dva dana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << uoči odluke? O tome govore Mitko Arnaudov, doktorand na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Goran Lefkov, novinar iz Makedonije, a uživo smo i u Skoplju gde događaje prati naša reporterka Gordana Bjeletić.

U Danu uživo govorimo i o medijskim slobodama u Srbiji. Evropski parlament je razmatrao predlog rezolucije kojom se izražava zabrinutost za stanje medijskih sloboda, a Vlada bi trebalo da odgovori na 13 zahteva medijskih i novinarskih udruženja u vezi sa popravljanjem stanja u ovoj oblasti. O tome u Danu uživo govori Nedim Sejdinović, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Ekonomski fakultet u Beogradu trebalo bi da obezbedi posao za svakog diplomiranog studenta, i to u roku od 90 dana. O tome pričamo sa Draganom Lončarom, profesorom Ekonomskog fakulteta.

Najavljujemo i premijeru digitalizovane verzije kultnog filma "Nacionalna klasa".
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U nedelju referendum koji Makedoniji otvara put ka EU i NATO

Izvor: Beta, 28.Sep.2018

Gradjani Makedonije će u nedelju na referendumu imati mogućnost da odluče da li žele da njihova zemlja postane članica NATO-a i počne pristupne pregovore s Evropskom unijom naredne godine.Referendum na kojem treba da se izјаsne da li su za dogovor s Grčkom o rešavanju spora oko imena, koji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.