Daleko od očiju javnosti dva zvaničnika EU stavili su potpis: Britanija odlazi FOTO

Izvor: B92, 24.Jan.2020, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daleko od očiju javnosti dva zvaničnika EU stavili su potpis: Britanija odlazi FOTO

Brisel -- Predsednici Evropske komisije i Evropskog saveta potpisali su danas, bez prisustva medija, sporazum o razlazu Evropske unije sa Velikom Britanijom.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel objavio je na tviteru fotografije sa potpisivanja sa Ursulom von der Lajen, u prisustvu evropskog pregovarača za Bregzit Mišela Barnieja.

Medijima je bilo zabranjeno prisustvuju tom, kako se navodi, malom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali značajnom koraku kojim se prvi put potvrđuje izlazak neke države iz EU, prenosi AP.

"Šarl Mišel i ja upravo smo potpisali Sporazum o izlasku Velike Britanije iz EU i time otvorili put ka njenoj ratifikaciji od strane Evropskog parlamenta", napisala je tvoteru Ursula von der Lajen šest sati posle potpisivanja.

"Stvari će se neminovno promeniti, ali naše prijateljstvo ostaje. Počinjemo novo poglavlje kao partneri i saveznici" objavio je Mišel, kako se navodi, takođe satima nakon ceremonije potpisivanja,

Očekuje se da će Parlament EU ratifikovati sporazum o Bregzitu sledeće srede, samo nekoliko dana pre isteka roka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Boris Džonson potpisao, Britanija 31. januara izlazi iz EU

Izvor: RTS, 24.Jan.2020

Premijer Velike Britanije Boris Džonson potpisao je sporazum o razlazu Velike Britanije sa Evropskom unijom. . Boris Džonson je na svom Tviter nalogu naveo da je potpisao sporazum prema kojem će Velika Britanija napustiti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.