Dačić sutra na neformalnom sastanku šefova diplomatije u Beču

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2018, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sutra na neformalnom sastanku šefova diplomatije u Beču

Sastanak se održava u organizaciji visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Federike Mogerini i austrijskog predsedavanja EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće 30. i 31. avgusta u Beču na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU i država kandidata za članstvo, a centralna tema sastanka biće efektivni multilateralizam.

Pročitajte i: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Na marginama sastanka ministara spoljnih poslova EU i država kandidata, ministar Dačić učestvovaće na neformalnom radnom ručku na poziv ministarke spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl, a tema biće "Kritična infrastruktura i digitalizacija".

Sastanak u Beču biće odlična prilika da se, na najvišem nivou, razgovara o svim aktuelnim pitanjima u odnosima EU i Srbije nakon predstavljanja Godišnjeg izveštaja o politici proširenja i izveštaja o kandidatima i potencijalnim kandidatima, navodi se u saopštenju.

Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova EU i država kandidata se održava dva puta godišnje, po jednom u toku svakog predsedavanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dačić u Beču na neformalnom sastanku šefova diplomatija EU

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće danas i sutra u Beču, na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU i država kandidata za članstvo, u organizaciji visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Federike Mogerini i austrijskog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.