Dačić o Čanku i Venecueli: Ne razume šta su prijatelji

Izvor: B92, 12.Feb.2019, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o Čanku i Venecueli: "Ne razume šta su prijatelji"

Beograd -- U trenutku kada ni UN ni EU nisu usvojili jedinstven stav o krizi u Venecueli, najmanje što možemo jeste da ne menjamo svoju poziciju prema toj zemlji.

To je poručio šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"Negativno sopstveno iskustvo iz bliske prošlosti obavezuje nas da se ne mešamo u unutrašnje stvari suverenih država. To Čanak svakako ne razume, jer je svojevremeno išao u Kataloniju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da podrži referendum o otcepljenju od Španije, koja nam je takođe prijatelj", izjavio je Dačić za današnje "Večernje novosti".

On je to rekao reagujući na izjavu lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, koji je prethodno postavio pitanje Dačiću i premijerki Ani Brnabić da li je njegova izjava da Srbija "ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli" njegov lični stav ili stav Vlade Srbije.

Evropske zemlje su tražile od predsednika Venecuele Nikolasa Madura da raspiše izbore koji će odlučiti ko će na legitiman i legalan način dobiti priliku da bude predsednik Venecuele, naveo je Čanak i upitao da li je Dačićeva izjava još jedan od slučajeva u kom Srbija podržava stav Rusije, a ne EU.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Ne razume Čanak šta su prijatelji

Izvor: Mondo, 12.Feb.2019

U trenutku kada ni UN ni EU nisu usvojili jedinstven stav o krizi u Venecueli, najmanje što možemo jeste da ne menjamo svoju poziciju prema toj prijateljskoj zemlji, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Hitar odgovor LSV...Foto: MONDO/Milutin Vujičić.."Negativno sopstveno iskustvo iz...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.