Dačić: Plenković u Mostaru uz Čovića, ko se sad meša?

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Plenković u Mostaru uz Čovića, ko se sad meša?

Beograd -- Dačić izjavio da očekuje reakcije EU jer je premijer Hrvatske tokom posete Mostaru podržao lidera HDZ-a Dragana Čovića uoči izbora u BiH.

"Očekujemo predsedik Vučić i ja danas reakciju Evrospke unije pošto je Plenković juče bio u Mostaru i podržavo Čovića. Ko se sada meša", rekao je Dačić.

Dačić je za Radio televiziju Srbije rekao da Srbija ima svoje nacionalne interese i dodao da je interes Republike Srpske da se očuva, kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se sačuvaju mir i sigurnost i da izbori u nedelju 7. oktobra proteknu u miru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je svoju posetu Istočnom Sarajevu koja je bila zakazana za danas, na molbu i zahtev predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Prihvatio sam molbu i zahtev predsednika Dodika. Neću ići u Istočno Sarajevo. Molim Srbe da u demokratskoj atmosferi provedu izbore u Bosni i Hercegovini", izjavio je Vučić sinoć.

On je dodao da se Srbija nije mešala za razliku od nekih drugih u izborni proces u Bosni i Hercegovini, a da će oni koji Srbiju optužuju za mešanje, njegov odgovor dobiti posle izbora.

Opšti izbori u Bosni i Hercegovini biće održani u nedelju, 7. oktobra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.