Dačić: Beograd nije prepreka za nastavak dijaloga, ali bez uslovljavanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2018, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Beograd nije prepreka za nastavak dijaloga, ali bez uslovljavanja

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivca Dačič izjavio je danas da nije realno da se dijalog Beograda i Prištine nastavi dok Priština optužuje Srbiju da se ponaša neprijateljski prema Kosovu.

Na konferenciji za novinare s potpredsednikom Vlade Rusije, Jurijem Borisovom, Dačić je povodom sinoćnog sastanka predsednika Srbije i Kosova uz posredovanje EU u Briselu rekao da Priština opstruiše dijalog i preti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU da bi dobila viznu liberalizaciju.

"Oni opstruišu dijalog, oni prete EU, a ne Srbiji. Ne mogu da prete Srbiji", rekao je Dačić.

Dačič je dodao da Beograd neće biti prepreka za nastavak dijaloga s Prištinom, ali da ne može da prihvati pritiske i uslovljavanja.

On je kazao da Kosovo "na svim frontovima doživljava političke poraze i neuspehe", i da je Prištini potrebno nešto za unutrašnju upotrebu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Priština preti EU a ne nama, ne mogu da prete Srbiji

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivca Dačič izjavio je da nije realno da se dijalog Beograda i Prištine nastavi dok Priština optužuje Srbiju da se ponaša neprijateljski prema Kosovu...Na konferenciji za novinare s potpredsednikom Vlade Rusije Jurijem Borisovom, Dačić je povodom sinoćnog sastanka...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.