Da se poštuje odluka o vlasništvu manastira Dečani

Izvor: B92, 21.Maj.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da se poštuje odluka o vlasništvu manastira Dečani"

Visoki Dečani -- Šefica misije Evropske unije u Prištini Natalija Apostolova izrazila je zabrinutost zbog nesprovođenja odluke kosovskog ustavnog suda iz 2016. godine.

Odlukom se potvrđuje vlasništvo manastira Dečani nad 24 hektara zemlje i Apostolova je pozvala na hitnu primenu sudske odluke.

Odluka najvišeg suda je konačna i mora da se primeni bez ikakvog daljeg odlaganja, navela je Apostolova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u saopštenju.

Nedavno je i američki ambasador u Prištini Filip Kosnet tražio da se poštuje ta sudska odluka.

Opštinsko rukovodstvo odbija da primeni odluku suda i da zemlju u katastru zavede kao manastirsku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poruka Kvinte koja se nigde ne uklapa

Izvor: RTS, 22.Maj.2019, 07:58

Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović smatra da su zemlje Kvnte svojim saopštenjem o izborima na Kosmetu htele da zamagle suštinu i poruku jedinstva koju su Srbi poslali. U razgovoru za RTS podseća da ni komisija, ni oni koji su vršili monitoring, među...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.