Da sam otišao u BiH obesili bi me, kad je iz EU može

Izvor: B92, 08.Okt.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da sam otišao u BiH obesili bi me, kad je iz EU može"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbiji "spočitavano" da se meša u izbore u Bosni i Hercegovini, iako to nije tačno.

S druge strane, kako kaže, na odlazak predstavnika EU, među kojima je i hrvatski premijer, niko nije reagovao.

"Slušamo priče da se Srbija meša u izbore u BiH. Nisam bio tamo 12 meseci, nisam primio (Milorada) Dodika ovde, a on je izabran za člana Predsedništva BiH", rekao je Vučić.

S druge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane, primetio je da na odlazak hrvatskog premijera u BiH niko nije reagovao. "Da sam ja otišao, mediji iz cele Evrope bi me bukvalno obesili, ali ako to uradi neko iz EU, onda je sve u redu", primetio je Vučić.

Navodi da o svemu tome treba iskreno, pošteno i otvoreno razgovarati i da treba rešavati, inače ćemo se, kaže, suočiti sa još više problema.

U BiH su u nedelju održani opšti izbori, a u izborima za srpskog člana Predsedništva BiH najviše glasova osvojio je Milorad Dodik. Vučić je nešto ranije danas izjavio da posle opštih izbora u BiH očekuje još bolju saradnju sa BiH i Republikom Srpskom.

Vučić je čestitao ljudima u BiH mirene izbore, a nezvanično je čestitao pobedu Šefiku Džaferoviću, Željku Komšiću i Miloradu Dodiku. Dodao je da će zvanično svima čestitati kada Centralna izborna komisija objavi zvanične rezultate.

"Nadam se i radujem se još boljoj saradnji sa BiH i RS", rekao je Vučić i dodao je za njega najvažnije očuvanje mira i stabilnosti u regionu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.