Izvor: Danas, 30.Sep.2022, 10:54

Da li je u izradi nacrt statuta ZSO ili je to samo interni rad civilnog sektora?

Fondaciji Fridrih Ebert Štiftung i Evropskom institutu za mir poveren je zadatak izrade Nacrta statuta Zajednice srpskih opština, koji bi u revidiranom izdanju, sa unetim primedbama srpskih i albanskih nevladinih organizacija sa Kosova i Metohije trebalo da završi na stolu Miroslava Lajčaka, specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, ali i koji bi trebalo da bude ponuđen vladama u Prištini i Beogradu, kao i najverovatnije zvaničnom Berlinu, pišu Večernje Novosti pozivajući se na diplomatske krugove.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Nacrt statuta ZSO daje mogućnost da Priština precrta ono što joj ne odgovara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022

Nacrt statuta Zajednice srpskih opština (ZSO), na kojem su radile nemačka fondacija Fridrih Ebert Štiftung i Evropski institut za mir, obuhvata sve predviđeno Briselskim sporazumom, ali i mogućnost da Priština precrta ono što joj ne odgovara, pišu današnje "Novosti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rad na statutu ZSO u toku i biće predstavljen javnosti

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 30.Sep.2022

PRIŠTINA – Stalni predstavnik Fondacije Fridrih Ebert Štiftung u Prištini Rene Šle (René Sćlee) potvrdio je za Tanjug da zajedno sa Evropskim institutom za mir radi na izradi statuta Zajednice opstina sa srpskom većinom na KiM, da je taj rad još u toku i da će rezultati biti dostavljeni zainteresovanim...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.