Da li je ovo početak kraja? Evropljani sve manje kupuju dizelaše, ELEKTRIČNI POGON SVE POPULARNIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2019, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo početak kraja? Evropljani sve manje kupuju dizelaše, ELEKTRIČNI POGON SVE POPULARNIJI

Broj novih registrovanih automobila sa dizel-motorima u zemljama EU opao je od aprila do juna za 16,4 odsto, na 1,3 miliona vozila, pokazuju statistički podaci.

Tržišni udeo modela sa dizel motorima umanjen je za pet odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštilo je Evropsko udruženje proizvođača automobila.

U Nemačkoj je zabeležen manji rast tražnje za dizelašima od 3,5 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Blizu dve trećine novih prodatih automobila u EU u drugom kvartalu bili su benzinski modeli, prenela je agencija DPA.

U evropskom bloku je u ovom periodu registrovano 2,4 miliona novih vozila koja troše benzin. Najveće povećanje na godišnjem nivou zabeleženo je u Italiji, za 27,4 odsto.

ACEA navodi da je u Španiji, Italiji, Francuskoj i Britaniji zabeležen rast tražnje za automobilima na alternativni pogon, u koja spadaju vozila na električnu energiju, prirodni gas i sa hibridnim pogonom.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.