Da i mi malo uzvratimo EU što nam je pomagala - evo imate švedski sto

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 11:23

"Da i mi malo uzvratimo EU što nam je pomagala - evo imate švedski sto"

Beograd -- Nakon razgovora sa Pahorom, odgovarajući na pitanje novinara iz Slovenije, Vučić pozvao slovenačke goste da se vakcinišu u Srbiji, ako do sada nisu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov slovenački kolega Borut Pahor razgovarali su danas u Beogradu, a glavna tema je bila priprema samita Brdo-Brioni i evropske integracije Zapadnog Balkana, na kojima Slovenija insistira.

Tokom obraćanja medijima, predsednicima dve zemlje obratili su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se novinari, među kojima je prvi bio novinar iz Slovenije koji je upitao predsednika Srbije da li je Srbija umorna od čekanja pomoći EU, zbog čega se i odlučila da nabavi vakcine protiv koronavirusa mimo briselskog programa poznatijeg i kao Kovaks.

Vučić je odgovorio da je Srbija odmah potpisala bilateralni sporazum sa Fajzerom, pa zatim i sa Astrazenekom, da bi na kraju u našu zemlju stigle i vakcine ruskog i kineskog proizvođača.

"Dakle, ako se niste do sada vakcinisali, vi i kolege iz Slovenije, izvolite možete odmah da odete na bilo koji punkt i da izaberete. Imate švedski sto vakcina", kazao je predsednik Srbije pa na kraju i dodao: "Da i mi malo uzvratimo EU, za svu ovu podršku koja nam je stizala iz EU."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Pahorom: Visok nivo saradnje, Srbija za poštovanje granica utvrđenih odlukom UN

Izvor: RTS, 14.Maj.2021

Slovenija od jula predsedava EU i za nas je važna podrška Slovenije na našem evropskom putu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle razgovora sa slovenačkim kolegom. Borut Pahor izjasnio se za geopolitički pristup EU u procesu proširenja i brzi prijem zemalja Zapadnog Balkana. ...

Nastavak na RTS...

Vučić pozvao slovenačke novinare i članove delegacije da se vakcinišu u Srbiji

Izvor: Beta Video, 14.Maj.2021

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić je govoreći o odnosu EU prema Srbiju u vreme pandemije korona virusa, rekao je da je prvo stigla Fajzer vakcina a da su kineske Sinofarm vakcine stigle u najvećem broju, dok su u sličnim količinama stigle AstraZeneka i Sputnjik V vakcine.(CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.