DŽONSON VADI VELIKU BRITANIJU IZ ČELIČNOG ZAGRLJAJA EU: Šta će britanski premijer reći Merkelovoj i Makronu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2019, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽONSON VADI VELIKU BRITANIJU IZ ČELIČNOG ZAGRLJAJA EU: Šta će britanski premijer reći Merkelovoj i Makronu?

Brtainski premijer Boris Džonson rećiće francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel da je potreban novi sporazum o Bregzitu, a da će, ako ga ne bude, Britanija izaći iz EU bez sporazuma. 

- Očekuje se da će im Džonson reći da imaju dva meseca da usaglase sporazum koji bi bio prihvatljiv i za vladu i za parlament, ali da će Velika Britanije i bez sporazuma izaći iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evropske unije 31. oktobra - navodi Sandej telegraf.

List prenosi da će Džonson sagovrnicima tokom prvog putovanja u inostranstvo u ulozi premijera reći da britanski parlament ne može da zaustavi Bregzit.

Očekuje se da će britanski premijer, koji će u Berlinu boraviti u sredu, a u Parizu u četvrtak, insistirati na tome da mora biti postignut novi sproazum koji bi zamenio onaj koji je s Briselom usaglasila njegova prethodnica Tereza Mej, a koji je tri puta odbijen u parlamentu, piše Herald.

Iz Džonsonovog kabineta, međutim, kažu da će se tokom poseta vrlo malo razgovarati o Bregzitu i očekuju da će svaka strana iznetio svoj stav, a da će se zatim preći na druge teme.

U Dauning stritu 10 očekuju da će najviše reči biti o agendi za samit G7 sledećeg vikenda u francuskom letovalištu Bijaricu, na kojem će dominirati teme kao što su spoljna poltika, bezbednost, trgovina i zaštita životne sredine, navodi Herald.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.