DUŠKO MARKOVIĆ SE ŽALIO EU Pinokio priča fantastične priče, dok evropske parlamentarce vidi u ulozi Đepeta

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2020, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DUŠKO MARKOVIĆ SE ŽALIO EU "Pinokio priča fantastične priče, dok evropske parlamentarce vidi u ulozi Đepeta"

Ne, Markoviću, Crkva u Crnoj Gori želi samo da bude crkva, a vi je u tome onemogućavate, tj. želite da je stavite pod vašu kontrolu, ili da je ugušite, odgovorio je analitičar Boško Vukićević.

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta da je neprihvatljivo to što se, prema njegovom mišljenju, Crkva stavlja iznad države, što navodno ne priznaju njenu suverenost i nezavisnost, ali "iskazujući ambiciju da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odlučuje o političkim akterima, odnosno da utiće na izbor vlasti."

Marković je istakao da je takvo ponašanje neprihvatljivo u civilizovanom svetu, te da će država Crna Gora očuvati ustavi i demokratski poredak, mir i stabilnost u Crnoj Gori, pritom, poštujući slobodu svakog građanina.

Lider Pokreta Sloboda narodu i analitičar Boško Vukićević je na svom fejsbuk profilu prokomentarisao Markovićeve navode:

- Crkva se u Crnoj Gori stavlja iznad države, to je nedopustivo u civilizovanom svijetu.

Ne, Markoviću, Crkva u Crnoj Gori želi samo da bude crkva, a vi je u tome onemogućavate, tj. želite da je stavite pod vašu kontrolu, ili da je ugušite.

Ako se ko u Crnoj Gori stavlja iznad države, to je vladajuća partija i kleptokratska sekta kojoj pripadate. Jeste li podsetili vaše uvažene goste da partija čiji ste funkcioner vlada Crnom Gorom već tri decenije? Zar takav jedan zapanjujući podatak nije nešto "nedopustivo u civilizovanom svetu"? Kako evropskim parlamentarcima objašnjavate tu bizarnost, nezabeleženu u bilo kojoj zemlji moderne civilizacije, koje su, sve do jedne, iskusile mehanizam demokratske smene vlasti na izborima?

Da li vašu nesmenjivost objašnjavate rečima da ste vi DPS-ovci, svi redom, neverovatni intelektualni i politički potencijali, takoreći fenomeni modernog doba, i da je takve kapacitete i genije nemoguće smeniti na izborima? Stavljate li se u ulogu Pinokija koji priča fantastične priče, dok evropske parlamentarce vidite u ulozi Đepeta koji takve priče "upija"? Ili ih, pak, u jedinstvenom izlivu iskrenosti, upoznajete sa činjenicom da je vladajuća kasta mahom sastavljena od ortodoksnih prostačina, primitivaca i polusveta koji brutalnim krađama, ucenama i pretnjama dobijaju na svim mogućim "izborima" u Crnoj Gori.

Znam da pomenuti izliv iskrenosti nije moguć, ali nemojte misliti da su ti europejci baš tolike naivčine i da poput Đepeta prihvataju svakojake vaše neistine i podmetačine. Odlično oni vide kako vam raste nos dok govorite o Crkvi. Znaju oni dobro ko ste i šta ste, na koji način vladate i čime se sve služite. Do sada su tolerisali vaš primitivizam i javašluk, jer su i sami licemeri i oportunisti koji su samo gledali da vašu uslužnost i poniznost iskoriste na regionalnom planu, ne hajući za nasušno potrebnu demokratizaciju Crne Gore. No, uskoro vas više neće tolerisati jer i sami vide da ste prsli, i da vam spasa nema.

Markoviću, povucite se dok ste na vreme. Narod se probudio i većinska Crna Gora vas ne želi više. Imajte dostojanstva makar u ovim trenucima i povucite se bez izazivanja sukoba. Niko više ne može zaustaviti uzdizanje slobodne Crne Gore - zaključio je Vukićević.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.