DS: Suočavamo se sa ekološkim problemima, da li će premijerki i to biti smešno

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jun.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Suočavamo se sa ekološkim problemima, da li će premijerki i to biti smešno

Demokratska stranka ocenila je danas, na Svetski dan zaštite životne sredine, da se Srbija suočava sa brojnim i velikim ekološkim problemima i upitala da li će premijerki Ani Brnabić i dalje biti "smešno i zabavno" ako jednog dana Srbija otvori Poglavlje 27 u pregovorima sa Evropskom unijom.

"Srbija je krajem prošle godine usvojila Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara i time dala zakonski okvir >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lošoj praksi iz prethodnog perioda da se novac namenjen zaštiti životne sredine troši nenamenski. To znači da novac koji država uzima od građana na ime ekoloških taksi više ne mora da bude iskorišćen za finansiranje projekata koji unapređuju zaštite životne sredine, već može da bude iskorišćen za bilo šta drugo", navodi se u saopštenju te stranke.

Oni su podsetili da Srbija još nema Strategiju upravljanja otpadom, ni Strategiju zaštite životne sredine.

"Ovo su samo neki od nagomilanih problema u oblasti ekologije i zaštite životne sredine koja u Evropi i svetu postaje sve važnija politička tema", navodi se u saopštenju i dodaju da put Srbije ka Evropskoj uniji postaje sve "krivudaviji i dalji, a tema zaštite životne sredine sve nebitnija za državu Srbiju, na žalost svih nas".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.