DRHTIŠ LI OD SLASNOG IŠČEKIVANJA Seks-skandal trese Evropski parlament: Političari zlostavljaju mlade asistentkinje, pipkaju ih i MASTURBIRAJU pred njima

Izvor: Blic, 23.Okt.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DRHTIŠ LI OD SLASNOG IŠČEKIVANJA" Seks-skandal trese Evropski parlament: Političari zlostavljaju mlade asistentkinje, pipkaju ih i MASTURBIRAJU pred njima

Desetak asistentkinja u Evropskom parlamentu u Strazburu optužilo je zastupnike tog zakonodavnog tela Evropske unije za seksualno zlostavljanje i tvrde kako je ova institucija leglo maltretiranja.

Prestupnici su navodno viši zastupnici iz svih političkih sfera, a među njima su i bivši ministri.

Žrtve zlostavljanja odlučile su prekinuti ćutnju nakon što je izbio skandal sa slavnim holivudskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << producentom Harvijem Vajnstinom nakon čega je krenula kampanja po društvenim mrežama ‘MeToo’.

Svoju priču iznele su novinaru londonskog "Sunday Timesa".

Jedna zaposlenica Evropskog parlamenta tako tvrdi kako ju je jedan ugledni zastupnik star približno 60 godina, kojeg opisuje kao oženjenog oca dvoe dece, "neprikladno dirao".

- Milovao mi je kosu, zatim moj vrat i krenuo niz leđa... Skamenila sam se, bila sam prestravljena. Rekla sam to kolegici koja mi je savetovala da ga prijavim, no na kraju to nisam učinila... Bilo me strah da ću izgubiti posao, biti posramljena i da će to uništiti moju karijeru.

Zlostavljači nisu imenovani jer su tako zahtevale njihove žrtve koje strahuju da će se s njima morati suočiti zakonskim putem i tako si uništiti karijeru, piše Jutarnji list.

Novinar "Sunday Timesa" navodno je video SMS poruku koju je Iv Košet, bivši francuski ministar zaštite okoline i zastupnik Zelenih u Evropskom parlamentu, poslao 25-godišnjoj asistentkinji svog kolege zastupnika.

U poruci ju je 71-godišnjak prekorio jer je odbila poziv na večeru i dodao kako želi da podeli s njom "strast, snove i maštarije".

- Znam da je kliše, da starac zove u izlazak mladu lepu ženu. No, strahuješ li šta će ljudi reći... ili možda drhtiš od slasnog, a opet uznemirujućeg iščekivanja? - napisao joj je.

"Sunday Times" navodi i kako je jedan viši zastupnik masturbirao pred svojom mladom asistentkinjom i kako je jedan sredovečni političar pipkao svoju pomoćnicu.

Jedna 24-godišnjakinja otkrila je kako ju je jedan nemački zastupnik ‘vrebao’ na sastancima i kako se ponašao vrlo neprikladno zbog čega joj je bilo neugodno.

Još jedan zastupnik iz Nemačke optužen je da je dirao po stražnjici 22-godišnju pomoćnicu na radnom ručku na kojem su razgovarali o političkoj kampanji.

Devojka je utvrdila kako je EU parlament leglo zlostavljača jer se zastupnici, koji namerno zapošljavaju mlade asistentkinje, smatraju kako nisu nikome odgovorni.

Ketrin Bearder iz Kluba zastupnika Saveza liberala i demokrata i članica Odbora za borbu protiv uznemiravanja kazala je kako je jako teško slušati o tome što se događa iza zatvorenih vrata.

- Kad neko ima moć nad tobom, moraš imati veliko samopoštovanje i imati finansijska i druga sredstva kako bi se mogao izvući iz te situacije... Zastupnici imaju popriličnu političku moć i nekad se ponašaju neprikladno - utvrdila je.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skandal trese i EU parlament; "To je leglo zlostavljača"

Izvor: B92, 23.Okt.2017

Strazbur -- Desetak asistentkinja u Evropskom parlamentu u Strazburu optužilo je zastupnike tog zakonodavnog tela Evropske unije za seksualno zlostavljanje...One tvrde, kako prenosi hrvatski Jutarnji list, da je to telo zapravo "leglo maltretiranja". Prestupnici su navodno viši zastupnici iz svih političkih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.