Crna Gora produžila sankcije Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2018, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora produžila sankcije Rusiji

Crna Gora, Ukrajina, Norveška i Alьbanija priključile su se produženju sankcija EU prema Rusiji, navodi se u saopštenju Saveta EU.
Kako se navodi, ove zemlje su se pridružile produženju sankcija protiv Rusije, a koje su produžene do 15. marta 2019. godine.

"Zemlje će osigurati da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom odlukom Saveta. Evropska Unija primećuje ovu posvećenost i pozdravlja je", navodi se u saopštenju.

Evropska Unija je 13. septembra proširila individualne sankcije protiv ruske strane za pola godine.

Ukrajinski predsednik, Petro Porošenko, podržao je odluku o sankcijama, naglašavajući da Ukrajina i Evropska Unija imaju "jedinstveni, nepokolebljivi front".

S druge strane, danas je predsednik Putin potpisao ukaz o uvođenju sankcija Ukrajini.


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.