Crna Gora ispunila uslov da bude kandidat za EU

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2010, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora ispunila uslov da bude kandidat za EU

Evropska komisija će iduće nedelje objaviti da je Crna Gora ispunila sve političke kriterijume za status države-kandidata za članstvo u EU, piše "Pobjeda", pozivajući se na izvore u Evropskoj komisiji.

"U Mišljenju će biti konkretni zadaci koje Crna Gora treba da ispuni kako bi se stekli uslovi za početak pristupnih pregovora", rekao je ovaj zvaničnik koji je imao uvid u sadržaj teksta.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je naveo da Brisel priželjkuje scenario prema kome bi Crna Gora odmah primila k znanju šta treba da uradi i počela sa izvršavanjem obaveza da bi Evropska komisija već naredne godine zaključila da je Crna Gora obavila svoj deo posla čime bi bilo dato "zeleno svjetlo" za početak pristupnih pregovora.

Prema izvorima "Pobjede", Evropska komisija će konstatovati da Crna Gora treba da ojača administrativne kapacitete i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Evropska komisija bi mišljenje da je Crna Gora spremna za status kandidata trebalo da objavi u utorak, 9. novembra.

Crna Gora bi, prema navodima lista, trebalo da bude jedina država regiona koja će dobiti pozitivnu preporuku. Albanija će, prema istom izvoru, biti odbijena, odnosno biće ocenjeno da još nije spremna za status kandidata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.