Čižov: Evropska unija ne bi želela da se Belorusija još više zbliži sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 02.Okt.2020, 09:19

Čižov: Evropska unija ne bi želela da se Belorusija još više zbliži sa Rusijom

Evropska unija ne bi želela da se Belorusija još više zbliži sa Rusijom usled aktuelne krize koja je usledila nakon predsedničkih izbora u Belorusiji, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.
„U Evropskoj uniji najmanje od svega žele da ova kriza rezultira još većim zbližavanjem Belorusije sa Rusijom“, istakao je Čižov. On je ukazao na to da, iako u EU govore da su rezultati predsedničkih izbora u Belorusiji falsifikovani, ipak ne raskidaju diplomatske odnose sa tom zemljom. Prema rečima Čižova, uprkos otvorenim tvrdnjama da se protivi bilo kakvom mešanju spolja u situaciju u Belorusiji, EU se zapravo sama bavi time.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.