Cipras brani sporazum EU-Turska

Izvor: RTS, 20.Apr.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras brani sporazum EU-Turska

Priliv migranata u Grčku drastično se smanjio prethodnih meseci, istakao je grčki premijer Aleksis Cipras u odbranu podrške koju grčka vlada pruža sporazumu između EU i Turske o rešenju izbegličke krize. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Cipras je, obraćajući se poslanicima u grčkom parlamentu, rekao da je u Grčku pre nekoliko meseci svakodnevno ulazilo između 3.000 i 4.000 izbeglica dok se sada taj broj smanjio na između 50 i 60 dnevno, preneo je Rojters.

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos sastao se juče u Atini sa svojom koleginicom iz Nemačke Ursulom fon der Lejen, kojoj je rekao da su pomorske snage NATO u Egejskom moru, takođe, pomogle u smanjenju priliva migranata.
Grčki zvaničnici najavljuju da se očekuje da će generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg posetiti Atinu ove nedelje.
Turska i EU su prošlog meseca postigle sporazum za rešenje "haotičnog" priliva izbeglica i migranata nakon dolaska više od milion njih u Evropu prošle godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.