Četiri domaća romana u izboru za nagradu Evropske unije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 15:30

Četiri domaća romana u izboru za nagradu Evropske unije

Žiri nagrade Evropske unije za književnost (EUPL) 2021. godine odlučio je na drugoj sednici da u najuži izbor za tu nagradu iz Srbije uđu četiri knjige istaknutih autora: “Zamalek” Dejana Tiaga Stankovića (Laguna), “Prekrasne ruševine” Save Stjepovića (Dereta), “Podstanar” Filipa Grujića (LOM) i “Hostel Kalifornija” Zvonke Gazivode (Geopoetika).

Ove godine žiri za nagradu EUPL 2021 je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radio u sastavu Bora Babić, Ana Pejović, Ivan Bevc i predsednik Nenad Šaponja.

EUPL je godišnja inicijativa, koja se finansira iz programa “Kreativna Evropa” Evropske unije, a koja prepoznaje nove pisce beletristike u Evropi.

Najuži izbor za EUPL 2021. objavljen je 15. aprila i taj spisak knjiga se može pronaći na sajtu EUPL.

Lista od 14 konačnih pobednika po zemljama biće objavljena 18. maja tokom posebnog onlajn događaja koji će se odvijati u Briselu, kako je objavio predsednik žirija za Srbiju Nenad Šaponja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.