Cerar: Treba malo odškrinuti vrata Z. Balkanu, ili...

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerar: Treba malo odškrinuti vrata Z. Balkanu, ili...

Sofija -- Premijer Slovenije Miro Cerar kaže da EU treba da Zapadnom Balkanu ostavi vrata malo više otvorena ili bi u suprotnom ove zemlje mogle da krenu drugim putem.

On je to izjavio po dolasku na današnji samit EU-Zapadni Balkan u Sofiji.

Cerara je ocenio da je od ključne važnosti da region ima perspektivu pristupanja evroatlantskim organizacijama i dodao da su zemlje Zapadnog Balkana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo evropske porodice i da nikome nije u interesu da ih izgubi.

"Ja vas uveravam da ću u ime Slovenije odlučno podržati evroatlantske perspektive, a posebno evropske perspektive Zapadnog Balkana", poručuio je Cerar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CERAR NA SAMITU U SOFIJI: EU da malo više otvori vrata Zapadnom Balkanu, inače...

Izvor: Kurir, 17.Maj.2018

SOFIJA - Premijer Slovenije Miro Cerar izjavio je danas da EU treba da Zapadnom Balkanu ostavi vrata malo više otvorena ili bi u suprotnom ove zemlje mogle da krenu drugim putem.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.